Planinski tabor Radovna 2024

V Radovni blizu Mojstrane je od 7. do 12. julija svoj prosti čas aktivno preživelo 47 mladih planincev iz Izole, Marezig in Škofij. Tokrat je za planince uspešno skrbela kar 14-članska raznolika navdušena ekipa in jih popeljala po različnih vrhovih, poteh, skalah, feratah, dolinah, jezerih in še kam v bližnji okolici. Osvojili smo Dovško babo in Trupejevo podne ter preplezali ferato v Mojstrani, sprehodili smo se po dolini Vrat vzdolž Triglavske Bistrice in po dolini Krnice itd. Hladili smo se v jezeru Kreda in Jasni, nekateri pa tudi v Savi in Triglavski Bistrici.

Že drugo leto zapored smo bili nastanjeni v taborniški koči, ker nam je lansko neurje uničilo del opreme in onemogočilo šotorjenje, ki smo ga bili dolga leta vajeni. Za site želodčke je odlično poskrbela kuharica Sanela, ki je v svoje kuharske čarovnije vpeljala tudi živila lokalnih pridelovalcev (kmetija Klemenak) ter živila raznih donatorjev, kot so Mlinotest, Atlantic Droga Kolinska, Panvita. Čisto novega donatorja smo letos dobili na Krasu, in sicer gospoda Franka Koritnika, ki v Dolenji vasi melje ‘tapravo’ moko, iz katere je naša priljubljena kuharica Sanela cel teden čarala same dobrote (kruh, miške, njoke itd.). Poleg omenjenim donatorjem se za donacijo zahvaljujemo tudi podjetju Surf.

Na taboru smo se imeli super. Velika hvala celotni ekipi za izpeljavo tabora in hvala udeležencem ter staršem za zaupanje. Se vidimo drugo leto.

Ta vnos je bil objavljen v Novice, Tabori. Zaznamek za trajno povezavo.